Stormschade

Weer een storm in een glas water, dacht Nancy. Toen waaide haar dak eraf

19 februari 2022 06:27 Aangepast: 19 februari 2022 14:11
Storm Eunice rukte het dak van Nancy van Bergen los. Beeld © Nancy van Bergen

Wanneer gaat het nou stormen? schreef Nancy van Bergen uit Moordrecht een tikkeltje pesterig op Twitter. Alsof storm Eunice dat als een persoonlijke belediging opvatte, kwam ze een uurtje later langs om Nancy's dak van haar huis te rukken.

"Ik dacht dat het weer typisch zo'n Hollands stormpje in een glas water zou worden", zegt Nancy tegen RTL Nieuws. "Daarom stuurde ik dat bericht. Nou, dat heb ik geweten. Er kwam toch een iets harder windje langs."

Geen cabrio-dak

Kabaal hoorde ze niet, maar opeens zag ze grote zwarte lappen door de straat waaien. "Een beetje een Steven Spielberg-achtige ervaring. Ik wist meteen dat het van ons huis kwam. We hebben geen dakpannen maar bitumen. Ik ben onmiddellijk naar boven gerend om te kijken. Gelukkig hebben we geen cabriodak."

Nancy van Bergen. Nancy van Bergen.

Omdat het noodnummer 112 overbelast was, belde Nancy de plaatselijke brandweer. "Zij konden niet veel doen, maar hebben wel de straat afgezet. De autoladder was niet inzetbaar vanwege de storm. Daarom hebben we nog geen beelden van boven."

Geen verwarming

Op het hele rijtje van tien woningen is het dak losgekomen. Daarnaast zijn schoorstenen en afvoerkanalen beschadigd. Omdat de afvoer van de cv-ketels is weggewaaid, zitten alle woningen nu zonder verwarming en warm water. "Anders bestaat het risico op koolmonoxide in huis", zegt Nancy. "De gemeente heeft elektrische kacheltjes geregeld voor mensen die dat niet hadden."

Een deel van het dak hangt in de boom voor Nancy's huis. Een deel van het dak hangt in de boom voor Nancy's huis.

Er zijn bouwkundigen van de gemeente geweest om de schade op te nemen. "Na lang overleg werd besloten dat de bewoners vannacht thuis mogen blijven", zegt ze. "Daarbij speelt mee dat het vannacht droog blijft."

Intussen lijkt de kust weer veilig. "Er klappert nog wel het een en ander, maar het ergste is voorbij. Als we de honden uitlaten, verlaten we het huis voor de zekerheid via de achterkant. En een warme douche kan ik nemen bij mijn dochter, die woont vlakbij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore