Rapper uit de gratie

Platenlabel Top Notch stopt volledig met promotie Lil Kleine

18 februari 2022 20:47 Aangepast: 19 februari 2022 10:30
Beeld © ANP

Top Notch, het voormalige platenlabel van Lil Kleine, is gestopt met de promotie van de muziek van Lil Kleine, zegt directeur Vincent Patty in een interview met NRC. Tegenwoordig valt Lil Kleine onder Sony Music, maar zijn laatste album Ibiza Stories is uitgebracht door Top Notch. Hij werd vorige week aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin.

"We zijn met alles gestopt rondom Lil Kleine op TikTok, Instagram, YouTube en Twitter. Omdat, vooropgesteld, wij er ook heel erg van schrikken dat dit gebeurt. Dan wil je niet diezelfde artiest promoten", zegt Patty in NRC. De rapper werd afgelopen weekend in Amsterdam aangehouden vanwege mishandeling, naar verluidt van zijn verloofde Jaimie Vaes. Sindsdien heeft zijn huidige label Sony Music niet gereageerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwak ogend 'zakenimperium' van rapper Lil Kleine wankelt

De afgelopen jaren is Top Notch erg terughoudend geweest met commentaar geven op artiesten die negatief in het nieuws kwamen. Zo ook op rapper Bilal Wahib, die in opspraak raakte nadat hij op Instagram een minderjarige jongen had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien.

"We leren as we go along. Ik breng eerst in kaart wat aan de hand is met het management van de artiest en overleg dan met het team. De ambitie is dat het in de toekomst sneller gaat. Ik begrijp de oproep dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen; die urgentie voelen we ook. Ik durf te beloven dat we dat komende jaren beter gaan doen", aldus Patty.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Radiozenders en Spotify boycotten muziek Lil Kleine

Op het album Ibiza Stories gaat Jorik Scholten, zoals Kleine echt heet, in op de vermeende mishandeling van zijn vriendin op Ibiza, in mei 2021. Top Notch promootte dat album nog door te zeggen dat Lil Kleine 'openhartig op de veelbesproken situatie op Ibiza' zou ingaan. "Daar hebben we discussie over gehad, ja", zegt Patty tegen de krant. "Achteraf bekeken was dat niet het meest smakelijke persbericht dat we hebben uitgestuurd."

Wassen beeld verwijderd

De rapper werd vorige week nog veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor de mishandeling van een man in een Amsterdam nachtclub. Meerdere radiozenders hebben zijn muziek in de ban gedaan en wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds heeft zijn evenbeeld uit de collectie verwijderd.

De Nederlandse drankenproducent Fiorito, waarvan Lil Kleine aandeelhouder is, heeft de samenwerking met hem opgezegd. 

Bekijk ook: Lil Kleine niet voor het eerst in opspraak.

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat Lil Kleine (27) weer de cel in. De rapper zou zijn vriendin hebben mishandeld en werd zondag aangehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore