Ga naar de inhoud
Horeca langer open

OMT heeft geen bezwaar tegen versoepelen coronamaatregelen

Horeca- en cultuursector snakken naar versoepelingen. Beeld © ANP

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geen bezwaar tegen versoepelingen van de huidige coronamaatregelen. Dat bevestigen bronnen aan het ANP, naar aanleiding van berichtgeving door het AD. Dinsdag kondigt de regering naar verwachting nieuwe versoepelingen aan.

Naar verluidt mogen de horeca en cultuursector hun deuren straks tot minstens middernacht openhouden. Nu is dat nog 22.00 uur. Ook zouden voetbalclubs meer toeschouwers mogen toelaten in de stadions. Op dit moment mag slechts een derde van de stoeltjes gevuld worden. Mogelijk wordt er ook een eind gemaakt aan de richtlijn om anderhalve meter afstand te houden.

Kabinet
Lees ook:
Kabinet gaat versoepelen voor horeca en festivals

Festivals en evenementen hopen over een paar weken ook groen licht te krijgen. Dit kan mogelijk met het zogeheten 1G-beleid, waarbij alle bezoekers een negatieve test moeten tonen.

Minister Kuipers van Volksgezondheid houdt aanstaande dinsdag de persconferentie over corona. Premier Rutte gaf eerder al aan dat hij 'voorzichtig optimistisch' is over het loslaten van restricties, omdat de druk op de ziekenhuizen ondanks het hoge aantal besmettingen binnen de perken blijft:

Rutte voorzichtig optimistisch over versoepelingen: 'Cijfers niet verkeerd'

02:30
"De cijfers zijn niet verkeerd", zegt hij over de actuele situatie in de ziekenhuizen. Op 15 februari zal het kabinet besluiten of de coronamaatregelen daadwerkelijk versoepeld kunnen worden.