Ga naar de inhoud
Oud-directeur in opspraak

Oud-directeur Kanjer Wens verdacht van kindermisbruik, stichting staakt activiteiten

Archieffoto Beeld © Archieffoto ANP

Kanjer Wens Nederland heeft alle activiteiten van de stichting voorlopig gestaakt. Dat meldt de stichting op de website. Aanleiding is het bekend worden van het strafrechtelijke onderzoek dat loopt tegen de oud-directeur van Kanjer Wens wegens ontucht met minderjarige jongens.

Gisteren kwam het Openbaar Ministerie naar aanleiding van vragen van Omroep Flevoland naar buiten met het bericht dat het de 54-jarige oud-directeur uit Almere verdenkt van ontucht met minderjarige jongens. Er zijn twee aangiftes tegen de man gedaan en er loopt een onderzoek naar een derde geval. De voormalig directeur van de stichting werd vorig jaar juni opgepakt en zat toen enkele dagen vast.

'Wensgezinnen krijgen deze week bericht'

In een verklaring op de website meldt de stichting meteen na bekendmaking van het onderzoek maatregelen te hebben getroffen. "Deze zijn allemaal in overleg met de officiële instanties", staat in de verklaring van het bestuur en de raad van toezicht van de stichting.

Oud-directeur
Lees ook:
Oud-directeur Kanjer Wens verdacht van kindermisbruik

"Helaas heeft de publiciteit van vandaag ons genoodzaakt om alle activiteiten van onze stichting vooralsnog te staken", schrijft de stichting. De 'wensgezinnen', zoals de stichting ze noemt, zullen in de loop van de week persoonlijk worden geïnformeerd.

Voorwaarden geschonden

Kanjer Wens Nederland vervult wensen van ernstig of chronisch zieke kinderen en hun familie. De ontucht zou hebben plaatsgehad in januari 2020 tijdens het werk van de verdachte voor Kanjer Wens.

De voormalig directeur is op vrije voeten. Op 24 juni schorste de rechtbank zijn voorlopige hechtenis. Een voorwaarde daarvoor was dat hij niet met kinderen mocht werken. Eergistere verzocht het OM de rechtbank om de schorsing op te heffen, aangezien de man de voorwaarden had geschonden. De rechtbank wees dat verzoek af.

Omroep Flevoland meldt dat de oud-directeur nog steeds actief is voor Kanjer Wens. Hij zou nog dagelijks aanwezig zijn op het kantoor van de stichting in Almere, zich nog altijd voordoen als de baas ervan, in een leaseauto rijden en beslissingen nemen.

De omroep meldt ook dat zes leden van de raad van toezicht in oktober vorig jaar tegelijkertijd opstapten, omdat de oud-directeur, ondanks zijn schorsing en ontslag op handen werd gedragen en nog steeds actief kon blijven voor Kanjer Wens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore