Ga naar de inhoud
Onderzoek naar Taghi

Elitemilitair Korps Commandotroepen vast voor drugscriminaliteit en wapenhandel

archieffoto Beeld © ANP

Een militair van het Korps Commandotroepen (KCT) is aangehouden op verdenking van voorbereiding van drugsimporten, verduistering van militaire goederen, betrokkenheid bij handel in wapens en verboden wapenbezit.

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland bevestigt de aanhouding na berichtgeving door De Telegraaf. Het KCT zijn de special forces van de Koninklijke Landmacht. De militair die is aangehouden zou sergeant-majoor zijn.

Het OM laat weten dat de militair op 1 februari is aangehouden en drie dagen later is voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Die heeft tot de voorlopige hechtenis van veertien dagen van de verdachte besloten.

Oud-militair
Lees ook:
Oud-militair moet cel in voor trap in kruis agent bij coronademonstratie

Volgens De Telegraaf is onder collega's bekend dat hij namens het KCT geregeld in Suriname verbleef. Een onderzoek naar de criminele organisatie die volgens justitie wordt geleid door Ridouan Taghi heeft geleid tot de arrestatie van de verdachte, aldus De Telegraaf.

De Koninklijke Marechaussee doet het onderzoek naar de man. Daarbij is een doorzoeking geweest op twee adressen in Rotterdam en op de kazerne waar de man is gelegerd.