Ga naar de inhoud
Uitgesteld door corona

Koning en koningin brengen in maart staatsbezoek aan Griekenland

Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen halverwege maart een staatsbezoek aan Griekenland. Dat zouden ze eigenlijk afgelopen december al doen, maar toen werd het staatsbezoek vanwege de coronacrisis uitgesteld.

Het bezoek vindt plaats van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart 2022. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en minister Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingszaken gaan met hen mee. Ook staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn bij onderdelen van het bezoek aanwezig.

Staatsbezoek
Lees ook:
Staatsbezoek koning en koningin aan Griekenland uitgesteld

Op het programma van het staatsbezoek staan op de eerste dag andere een kranslegging bij een oorlogsmonument, een bezoek aan het presidentieel paleis van president Katerina Sakellaropoulou en een staatsbanket.

Ex-kankerpatiënten

Tijdens de tweede dag zijn er onder andere economische gesprekken over duurzame landbouw en houdt koning Willem-Alexander een toespraak over het thema landbouw en watergebruik. Ook brengt het paar een bezoek aan een oncologische kliniek, waar zij met ex-kankerpatiënten zullen praten.

Op de laatste dag van het driedaagse bezoek gaat het koningspaar naar eiland Lesbos. Deze dag staat geheel in het teken van migratie en duurzaamheid.

Bekijk ook: het laatste staatsbezoek van het koningspaar was in Noorwegen

04:12
In november 2020 bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima Noorwegen.