Ga naar de inhoud
Stichting helpt kinderen

Oud-directeur Kanjer Wens verdacht van kindermisbruik

Een 54-jarige man uit Almere wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met minderjarige jongens. Dat zou zijn gebeurd tijdens zijn werk voor Kanjer Wens, een stichting die zich inzet voor kinderen.

De stichting, waar Peter V. directeur voor was, laat wensen in vervulling gaan van kinderen die een ernstige aandoening of ziekte hebben.

Eerder delict

Het onderzoek naar de man begon nadat twee aangiften binnen waren gekomen tegen de man. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan in januari 2020 tijdens zijn werk voor de stichting de ontucht te hebben gepleegd.

Het onderzoek is nog niet afgerond, maar er kwam al naar voren dat de man ook mogelijk betrokken is bij een eerder zedendelict, toen hij nog niet voor Kanjer Wens werkzaam was. Ook daar was een minderjarige jongen het slachtoffer.

Advocaat
Lees ook:
Advocaat Gerard Spong: 'Ontucht met minderjarige kan celstraf opleveren'

In juni vorig jaar is de verdachte aangehouden. Op 24 juni 2021 is de voorlopige hechtenis door de rechtbank geschorst. Daarbij is onder meer de voorwaarde gesteld dat hij niet meer met kinderen mocht werken.

Voorwaarden overtreden

Op 9 februari heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank verzocht de schorsing op te heffen vanwege het overtreden van de voorwaarden. Dit opheffingsverzoek is afgewezen.

Stichting Kanjer Wens Nederland wilde vandaag geen commentaar geven.