Ga naar de inhoud
Normen en waarden

Jeugdclub Overmars in Epe schrapt voetbaltoernooi met zijn naam

Voormalig directeur van Ajax, Marc Overmars. Beeld © ANP

De amateurclub SV Epe schrapt het Marc Overmars Paastoernooi 2022. De club heeft dit besloten nadat de oud-international dit weekend opstapte als directeur voetbalzaken bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag. Overmars speelde in zijn jeugd bij SV Epe.

"Wij zijn als club geschrokken van de berichtgeving rond het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars", zegt SV Epe in een verklaring.

'Ingrijpende gebeurtenissen'

"Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers van deze ingrijpende gebeurtenissen. Het bestuur van SV Epe heeft in het licht van deze ontwikkelingen besloten het Marc Overmars Paastoernooi 2022 niet te laten doorgaan", schrijft de club. 

'Geilneef'
Lees ook:
'Geilneef' Overmars 'drong zich op' aan vrouwen bij Ajax

De club meldt verder dat de naam van Overmars 'ook in de toekomst niet langer aan het internationale Paastoernooi verbonden zal zijn'. "Zijn gedragingen passen niet bij de normen en waarden die de club uitdraagt."

Dickpics

Overmars stapte op omdat hij dickpics en seksueel getinte berichtjes naar vrouwelijke collega's binnen Ajax stuurde. De voormalig directeur voetbalzaken zou samen met andere directieleden aan de top staan van een wancultuur binnen de club, schreef NRC

Bekijk ook: zo reageren Ajaxfans op de kwestie-Overmars

00:46
"Dat hij niet wist dat dat grensoverschrijdend gedrag is, vind ik flauwekul."