'Het zoveelste incident'

Vertrek Overmars is 'een bom onder Ajax'

07 februari 2022 00:58 Aangepast: 07 februari 2022 10:53
Marc Overmars. Beeld © ANP

Het nieuws over het vertrek van voetbaldirecteur Marc Overmars komt voor sportverslaggever Marcel Maijer als een grote schok. "Dit is, na de onthulling over The Voice of Holland, de tweede keer in een korte tijd dat een toonaangevende Nederlandse organisatie op deze manier in het nieuws komt", vertelt hij.

"Hoewel het op dit moment nog onduidelijk is wat er precies in de grensoverschrijdende berichten van de directeur voetbalzaken stond, zit Overmars sowieso fout. Dat geeft hij zelf ook toe", vertelt Maijer. Of er ook strafbare feiten aan het licht zullen komen is nog niet duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Overmars weg bij Ajax om grensoverschrijdende berichten

Voor Ajax komt dit als een enorme klap. "Een voetbalclub is gebaat bij rust en alles wat onrust veroorzaakt heeft over het algemeen een negatieve invloed op de sportieve prestaties", legt Maijer uit.

"Sportief gaat het Ajax op dit moment voor de wind, de ploeg is nog op drie fronten actief. De ploeg staat bovenaan in de competitie (met vijf punten voorsprong op PSV), de kwartfinale van de KNVB-beker nadert en Ajax staat in de achtste finales van de Champions League, tegen Benfica."

'Het zoveelste incident'

"Het is het zoveelste recente incident bij Ajax", ziet Maijer. Er loopt momenteel een strafrechtelijk onderzoek naar oud-speler Quincy Promes, Zakaria Labyad zou zijn betrokken bij een mishandeling en doelman André Onana is maanden geschorst vanwege het overtreden van de doping-reglementen.

Overmars vertrekt per direct

Directeur voetbalzaken Marc Overmars vertrekt per direct bij Ajax, maakte de club gisteravond vlak voor middernacht bekend. Hij heeft gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s gestuurd. Lees er alles over in dit artikel

'Directie een soort vriendenclub'

Overmars zijn contract werd in december nog verlengd tot juni 2026. De directie van Ajax is een soort vriendenclub die al jaren met elkaar samenwerkt, ziet Maijer. "Dat valt met dit nieuws uit elkaar." Ook de goede relatie die Overmars heeft met Ajax-trainer Erik ten Hag stopt hier abrupt. "Dit is een dreun die nog wel even na zal schudden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Video lekt uit: Overmars verlengt contract bij Ajax

Overmars was sinds de zomer van 2012 directeur voetbalzaken bij Ajax. Met hem als directeur maakte de club uit Amsterdam ruim 300 miljoen euro winst op de transfermarkt en vond Ajax aansluiting met de Europese subtop. Overmars verlengde onlangs nog zijn verbintenis tot medio 2026. Hij werkte nauw samen met Erik ten Hag, die dankzij hem naar Amsterdam kwam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore