Roosterproblemen

Komende dagen minder treinen vanwege personeelstekort door corona

07 februari 2022 02:37 Aangepast: 07 februari 2022 03:07
Treinreizigers met een mondkapje. Beeld © ANP

Vandaag rijden er tussen 7.00 uur en 15.00 uur minder treinen door personeelstekort bij de verkeersleidingpost in Utrecht. Maar ook de komende dagen rijden er minder treinen dan normaal, dan door corona-uitval bij de NS. De afschaling van het aantal treinen gaat dan stapsgewijs, totdat er op 21 februari nog 85 procent van alle treinen rijdt.

Vandaag zijn de problemen vooral voelbaar op de trajecten Eindhoven - Amsterdam, Den Haag - Amersfoort, Alphen aan den Rijn - Houten en Rotterdam - Arnhem. 

Ook de NS begint vandaag met afschalen. Het treinbedrijf kampt al langere tijd met personeelstekorten door corona, waardoor de afgelopen dagen al minder treinen reden door problemen in het rooster. Vanaf vandaag wordt structureel afgeschaald, totdat op 21 februari op trajecten waar zes treinen reden nog vier treinen rijden, en op trajecten waar vier treinen reden nog twee. 

Het advies is om voor vertrek de reisplanner van de NS te checken. Wanneer het aantal treinen weer teruggaat naar 100 procent, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mogelijk treinuitval tot eind 2023 door personeelstekort ProRail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore