Geen vergunningsaanvraag

Aboutaleb: nog geen besluit over demonteren brug Rotterdam voor boot Bezos

03 februari 2022 22:27
Ahmed Aboutaleb Beeld © ANP

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zegt dat de Rotterdamse Koningshavenbrug, beter bekend als De Hef, voorlopig niet wordt gedemonteerd om het luxejacht van miljardair Jeff Bezos door te laten. "Er is nog geen enkel besluit, zelfs nog geen vergunningsaanvraag."

Aboutaleb vindt de ophef over het wel of niet demonteren van de brug 'nogal bijzonder', zegt hij tegen het AD. 

Het schip, een driemaster die met 127 meter lengte een van de grootste zeiljachten ter wereld wordt, kan na oplevering alle bruggen passeren, behalve De Hef. Gisteren bevestigde de gemeente dat het middenstuk van de brug komende zomer tijdelijk tussen de dragers wordt uitgehaald. De gemeente had daarvoor een verzoek gekregen vanuit de maritieme sector, zei een woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim baan voor boot van Bezos: Rotterdamse brug moet wijken

Volgens de woordvoerder waren de belangen bij het maken van de beslissing goed afgewogen. "Aan de ene kant het economische belang en de werkgelegenheid door de bouw van dit schip. Aan de andere kant onze zorg voor De Hef."

'Wil eerst feiten kennen'

Aboutaleb zegt dat de belangen alsnog worden afgewogen, als de vergunningsvraag komt. "De economische, met name het maritieme imago van onze regio, en de technische: kan het zonder schade? En we willen dan weten of de kosten inderdaad door de koper worden vergoed. Ik wil eerst de feiten kennen voor het nemen van een besluit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeff Bezos laat luxejacht bouwen door Nederlands bedrijf

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore