Ga naar de inhoud
Verdachten niet aanwezig

OM eist jaar cel tegen leden van verboden pedofielenclub Martijn

Nelson M. Beeld © NTR

Het Openbaar Ministerie eist een jaar celstraf tegen drie leden van pedofielenvereniging Martijn. Ze worden verdacht van het voortzetten van de vereniging die al in 2014 door de Hoge Raad werd verboden.

De drie leden van de pedofielenvereniging, Marthijn U. (49), Norbert de J. (43) en Nelson M. (27), waren vandaag niet bij hun strafzaak aanwezig. M. heeft volgens zijn advocaat Theo Hiddema politiek asiel aangevraagd in Mexico.

Kinderen als lustobject

De drie verdachten zouden online hebben gestreden voor het legaliseren van seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen. Ze ontkennen of bagatelliseren volgens het OM de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen en zetten kinderen als lustobject neer.

Dat gebeurde volgens het OM tussen april 2014 en maart 2021 met publicaties op websites en sociale media en door het versturen van e-mails naar leden op een mailinglist.

Rechten van kinderen

"De vereniging Martijn draagt bij aan een subcultuur waarin seks met kinderen als normaal en acceptabel wordt gezien", zei de officier van justitie. "Daarmee tast de vereniging Martijn de rechten van kinderen aan." Op zijn website heeft U. volgens het OM kinderen als seksuele wezens omschreven. De J. zou de site hebben ontworpen en het technisch beheer hebben verzorgd.

Op de site staat ook een verwijzing naar een andere site, waarop oude notulen van de vereniging terug zijn te vinden. Het OM vond de notulen ook op de harde schijf van M. Daarnaast werd via Skype gesproken over een doorstart van Martijn, liet de officier weten. Dan is er nog een zelfgemaakt videoplatform waarop verdachten video's over pedoseksualiteit plaatsen. De verdachten hebben volgens de officieren 'geen enkel moment ingezien dat het psychisch schadelijk is voor kinderen'.

Gevlucht

Nelson M. vluchtte zonder dat zijn advocaat het wist naar Mexico. Daar vroeg hij asiel aan. Advocaat Theo Hiddema hoorde het gisteravond. "Hij zit 9000 kilometer verderop en hij leeft niet met welbehagen naar deze strafzaak toe. Dat uit zich in weerbarstig gedrag."

De strafzaak gaat morgen verder. Dan zal Hiddema zijn pleidooi houden.

Pedoactivist
Lees ook:
Pedoactivist Nelson M. heeft asiel aangevraagd in Mexico