Ga naar de inhoud
'Er komt een trein!'

Man in scootmobiel op nippertje gered voor aanstormende trein: 'Het was chaos'

De scootmobiel raakte zwaar beschadigd bij de aanrijding. Beeld © Persbureau Meter

In het Groningse Haren is vanmiddag een scootmobiel aangereden door een trein. De eigenaar van de scootmobiel kon net op tijd worden gered door omstanders, het voertuig raakte zwaar beschadigd. "Er lagen overal onderdelen", vertelt een getuige.

De 14-jarige Florian uit Haren zag het ongeluk gebeuren. "Ik was onderweg van het voetbalveld naar huis, toen ik een scootmobiel stil zag staan op het spoor", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Een oude man stapte uit en begon eraan te trekken, dus ben ik samen met twee anderen gaan helpen duwen. Maar dat ging heel moeizaam."

Langzaam kwam de scootmobiel in beweging, maar toen gingen de spoorbomen ineens naar beneden. Florian: "Een vrouw schreeuwde heel hard: 'er komt een trein aan!'. Ik ben daarop met mijn fiets van het spoor afgerend, terwijl de man door een paar andere mensen van het spoor werd geholpen."

Hoewel de man wel een beetje koppig was, zegt Florian. Hij wilde beslist zijn scootmobiel van het spoor krijgen. 

Hele harde knal

"Ik wist dat de trein niet meer op tijd kon remmen, dus ik heb mijn rug naar het spoor gedraaid en mijn ogen en oren dichtgedaan. Toen hoorde ik een hele harde knal. Het was één en al chaos, overal lagen onderdelen. De trein stopte even verderop. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."

Milan
Lees ook:
Milan (16) redde een meisje van het spoor terwijl de trein eraan kwam: 'Zoiets doe je gewoon'

Waarom de scootmobiel stil kwam te staan op de spoorwegovergang is niet helemaal duidelijk, maar Florian vermoedt dat de motor het heeft begeven. "Hij was te zwaar om hem op tijd van het spoor te krijgen."

Het treinverkeer tussen Assen en Groningen heeft door de aanrijding een paar uur stilgelegen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS