Naast autofabriek

Activisten willen nacht in bomen doorbrengen om kap te voorkomen

28 januari 2022 22:03
Een van de activisten in de bomen vanmiddag Beeld © ANP

De activisten die een bos naast de fabriek van VDL Nedcar in Born bezetten, brengen de nacht van in de bomen door. Ze liggen in hangmatten, hoog in de bomen, en zijn niet van plan het bos te verlaten, hebben ze laten weten.

De groep van ongeveer twintig activisten ging vanmorgen in alle vroegte over tot bezetting van het bos om kap te voorkomen. Ze gaan naar eigen zeggen pas weg als ze de garantie krijgen dat het bos niet gekapt wordt.

Hoe ze erbij hangen, zie je in onderstaande video:

Eigendom van VDL

Ze willen voorkomen dat 7 hectare van het bos verdwijnt om uitbreiding van de hallen van de autofabriek mogelijk te maken.  Het bos is eigendom van VDL, en niet publiek toegankelijk.

De politie arresteert iedereen die het gebied in of uit wil, en liet aan de bosranden bewakingscamera's plaatsen.

Eten en drinken

's Middags mochten sympathisanten nog eten en drinken brengen naar de activisten in het bos, maar daarna werd ook hun de toegang ontzegd. "Maar we gaan het toch weer proberen", zei een woordvoerster van de actiegroep Red het Sterrebos.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Groeiend verzet tegen massale bomenkap

Politie en handhavers van de gemeente Sittard-Geleen hebben de toegangswegen naar het bos afgesloten. Het is koud, maar de activisten zijn dik aangekleed en verwachten de nacht goed door te komen, aldus de woordvoerster.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore