Ga naar de inhoud
Ongewenste handtastelijkheden

Eerste aangifte tegen regisseur The Voice vanwege aanranding

The voice of Holland Beeld © ANP

Een deelneemster aan The Voice heeft aangifte gedaan van aanranding door een regisseur van dat programma. Dat bevestigt haar advocaat. Het is de eerste aangifte tegen de regisseur.

Vorige week kondigde de vrouw al aan dat ze aangifte zou gaan doen. 

Vijftien mensen

In de uitzending van het onlineprogramma BOOS die vorige week donderdag online kwam, werd duidelijk dat de afgelopen maanden zo'n vijftien mensen zich hadden gemeld met klachten over de regisseur. Minister Yeşilgöz van Justitie riep vorige week slachtoffers op aangifte te doen:

Minister over The Voice-rel: 'Doe aangifte als je slachtoffer bent'

00:30

De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden.

Deze aangifte is niet gedaan door een van de vrouwen uit de uitzending van BOOS.

Beschuldigde
Lees ook:
Beschuldigde regisseur The Voice: 'Nooit iets verkeerd gedaan'

In de uitzending van BOOS reageert de regisseur schriftelijk via zijn advocaat en laat hij weten zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze 'ten stelligste' te ontkennen.

'Amicaal'

Ook liet hij in een interview met het AD weten dat hij 'nooit iets verkeerd' had gedaan. Hij zou naar eigen zeggen wel 'amicaal' zijn, maar dat was volgens hem nog nooit eerder een probleem. 

"Als een jongetje of een meisje binnenkomt dat heel zenuwachtig is, dan pak ik zo iemand vast en zeg ik: 'Kom op hoor, je moet wel op televisie.' Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was."

The
Lees ook:
The Voice-kandidate Nienke 'durft eindelijk' aangifte te doen tegen Jeroen Rietbergen