'Straf te hoog'

Man die met fakkel voor huis Kaag stond in hoger beroep

28 januari 2022 19:09
Beeld ©

De 29-jarige man die vorige week een halfjaar cel kreeg omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) stond, gaat in hoger beroep. Volgens zijn advocaat is niet overduidelijk bewezen dat er sprake was van bedreiging.

En zelfs als dat wel zo zou zijn, vindt de advocaat een straf van zes maanden te hoog. "Meestal wordt voor bedreiging een geldboete van 250 euro opgelegd en nu gaat het om een straf van zes maanden. De straf is erg hoog", zegt de advocaat van Max van der B. tegen RTL Nieuws.

Bedreigende situatie

Van den B. schreeuwde eerder deze maand, samen met enkele anderen, complotleuzen voor de deur van Kaag. Hij riep daarbij bedreigende teksten. Kaag deed aangifte tegen hem vanwege de intimiderende en bedreigende situatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zes maanden cel voor man die met fakkel bij huis Kaag stond

De man werd eerder ook opgepakt toen hij langsging bij de woning van toenmalig zorgminister Hugo de Jonge in Rotterdam.

Livestream 

De actie voor de deur van Kaag, waarbij Van den B. ook aanbelde, was rechtstreeks op sociale media te volgen via een livestream. Een 44-jarige vrouw was met Van den B. meegegaan om te filmen. Zij filmde ook binnen in de woning van Kaag. De vrouw kreeg een celstraf van vier maanden opgelegd.

Bekijk ook: Kaag 'dankbaar en opgelucht' over straf voor dreiger met fakkel

Sigrid Kaag was opgelucht toen ze op 19 januari hoorde dat de man die met een fakkel voor haar deur stond de cel in moest. De man, Max van den B., kreeg een celstraf van zes maanden. Hij gaat tegen die straf in hoger beroep, werd vandaag bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore