Oorlogsdreiging

KLM blijft vliegen op Oekraïne, maar laat crew er niet meer overnachten

28 januari 2022 17:36 Aangepast: 28 januari 2022 17:46
Beeld © ANP / Prince Victor

KLM treft voorzorgsmaatregelen voor zijn personeel op vluchten naar Oekraïne, vanwege de oorlogsdreiging in het land. De maatschappij vliegt nog wel naar het land, maar laat zijn personeel er niet meer overnachten.

De crew van elke KLM-vlucht op Kiev zal vanaf nu steeds direct weer terugvliegen en het land verlaten. 

Veiligheid voorop

KLM zegt de situatie in Oekraïne dagelijks te bekijken en te beoordelen. De veiligheid van passagiers en medewerkers staat altijd voorop, aldus de vliegmaatschappij. "Veilige en optimale routes kiezen is een vast onderdeel van onze dagelijkse praktijk", aldus KLM. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ok:

Komt er oorlog in Oekraïne? 'Onmogelijke eisen' Rusland staan oplossing in de weg

De spanningen aan de grens van Oekraïne met Rusland lopen al maandenlang steeds hoger op. Rusland ontkent op oorlogspad te zijn, maar heeft momenteel meer dan honderdduizend troepen verzameld aan de grens.  

De Oekraïense president Volodimir Zelenski  drong er vandaag op aan bij wereldleiders om geen paniek te zaaien over de oorlogsdreiging. Volgens hem is de situatie niet wezenlijk veranderd sinds 2014, toen Rusland het Oekraïense schiereiland De Krim binnenviel.  "De dreiging is duidelijk. De dreiging is constant", zei hij een persconferentie. 

Bekijk ook: Oorlog met Oekraïne? Zo kijken de Russen er zelf naar

Correspondent Eva Hartog peilt de stemming op straat in Moskou.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore