Ga naar de inhoud
Gesprek met John de Mol

Uslu: 60 meldingen bij meldpunt sinds BOOS-uitzending

Beeld © ANP

Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland zijn zestig meldingen binnengekomen bij Mores, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de culturele en creatieve sector. Dat laat staatssecretaris Gunay Uslu weten.

De helft van deze meldingen kan volgens Uslu leiden tot strafrechtelijk onderzoek. Het aantal vertrouwenspersonen bij het meldpunt is opgevoerd van twee naar acht mensen.

Verkennend gesprek

De staatssecretaris ging vandaag in gesprek met Talpa-baas John de Mol over de misstanden bij The Voice. Eerder sprak ze al met de voorzitter van de NPO en de directeur van RTL. Ze noemt het gesprek met De Mol 'een goed verkennend gesprek'.

John
Lees ook:
John de Mol en Gunay Uslu vandaag om de tafel over misstanden The Voice

Uslu wil een 'gezamenlijke aanpak' tegen grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld in de mediawereld. Ze wil daarom vaker om tafel met omroepen, producenten, mediabedrijven, het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur, maar ook met experts op het gebied van seksueel geweld, gedrag en sociale veiligheid en psychologen.

Het gesprek over normen binnen de mediasector wil ze 'initiëren, aanjagen en soms uitdagen'.

Uslu reageerde vorige week fel op de uitzending van BOOS. De verhalen van slachtoffers maakten haar 'misselijk', vertelde ze. De bewindsvrouw was ook kritisch op het optreden van De Mol.

Bekijk in onderstaande video terug wat De Mol precies zei in de uitzending van BOOS:

John de Mol beschuldigd van victim blaming: dit is wat hij precies zei

02:09
Talpabaas John de Mol reageerde in het programma BOOS van BNNVARA op de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Hij kreeg veel kritiek op zijn uitspraken, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan victim blaming.

Of ze De Mol vandaag heeft aangesproken op zijn eerdere reactie, wil Uslu niet zeggen. Ze heeft het vooral gehad 'over hoe het met het bedrijf en de medewerkers gaat en wat er gedaan wordt'. De Mol stond volgens haar open voor 'kritiek, ontwikkeling en verandering'.

Zakenimperium
Lees ook:
Zakenimperium Ali B brokkelt af, al is 'KLM waarschijnlijk eerder failliet'