Ga naar de inhoud
'Misselijk'

John de Mol en Gunay Uslu vandaag om de tafel over misstanden The Voice

John de Mol en Gunay Uslu. Beeld © ANP

Talpabaas John de Mol en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) gaan vandaag met elkaar praten over de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland. Afgelopen vrijdag zei De Mol dat hij was ingegaan op de uitnodiging van Uslu.

In het programma BOOS, van maker Tim Hofman, kwamen de misstanden aan bod. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. In totaal deden tientallen vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur.

Aangiftes

Rietbergen stapte voor de uitzending op. Hij erkende relaties van 'seksuele aard' te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma.

RTL zette de samenwerking met coach Ali B gedurende het onderzoek stil. Tegen hem liggen twee aangiftes, waarvan een voor verkrachting.

Zakenimperium
Lees ook:
Zakenimperium Ali B brokkelt af, al is 'KLM waarschijnlijk eerder failliet'

De Mol zei over de onthullingen dat hij hoopt dat ze 'een voorbeeld zijn' en dat als slachtoffers 'het ooit nog eens overkomt' ze geleerd hebben 'onmiddellijk aan de bel te trekken en dit onmiddellijk te melden'.

'Misselijk'

Vrijdag zei Uslu 'misselijk' te zijn geworden van de berichten over het seksueel overschrijdend gedrag bij het programma en een gesprek erover te willen met 'de omroepen en John de Mol'. Ook nam ze afstand van De Mols opmerkingen over vrouwen die het zelf moeten melden. 

"Het ligt niet aan de vrouwen. Mannen moeten hier echt hun verantwoordelijkheid nemen." Verder zei ze 'iedere mogelijkheid op te willen pakken' die er is om onderzoeken in te stellen. "Dit blijft niet liggen."

Advertentie

De Mol was tot en met 2019 eindverantwoordelijk voor het programma dat hij ooit zelf bedacht. Op zijn opmerkingen kreeg hij veel kritiek, onder meer via een advertentie van Talpa-vrouwen in het AD. In de paginagrote advertentie staat de tekst 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen'.

Bekijk in onderstaande video terug wat De Mol precies zei in de uitzending van BOOS:

John de Mol beschuldigd van victim blaming: dit is wat hij precies zei

02:09
Talpabaas John de Mol reageerde in het programma BOOS van BNNVARA op de beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Hij kreeg veel kritiek op zijn uitspraken, omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan victim blaming.