Ga naar de inhoud
Iedereen naar de film

Run op bioscoopkaartjes: 'Er zijn nog tienduizend wachtenden voor u'

Screenshot van een digitale wachtrij. Beeld © RTL Nieuws

Bioscopen in het hele land zagen gisteren een run op kaartjes nu de bioscopen vanaf vandaag weer hun deuren weer kunnen openen. Op sociale media verschenen foto's van mensen die in een digitale wachtrij staan met soms wel tienduizend mensen voor hen. "We zien inderdaad dat er een enorme run is op kaartjes."

Dat bevestigde Boris van der Ham, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters (NVBF), gisteren na berichten over lange digitale wachtrijen.

Digitale wachtrij

Op sociale media verschenen in de loop van de avond foto's van mensen die in een digitale wachtrij stonden om een filmkaartje te kunnen bemachtigen. In enkele gevallen ging het om een geschatte wachttijd van meer dan 40 minuten en duizenden voorgangers:

De run op kaartjes begon volgens Van der Ham al in de middag. "Na de persconferentie werd het nog meer. Mensen hunkeren ernaar om weer naar de film te gaan. Het is heel mooi om te zien dat het publiek ons niet in de steek laat", vertelde hij. 

Voorwaarden

Het kabinet kondigde gisteravond aan dat bioscopen en filmzalen onder voorwaarden tot 22.00 uur open mogen. Zo is voor bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs verplicht en moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

De
Lees ook:
De versoepelingen op een rij: horeca, cultuur en sport krijgen weer meer ruimte

De bioscoopbranche is blij met de heropening maar is wel 'teleurgesteld' in de voorwaarden die het kabinet daaraan stelt. "Die stapeling, van een eindtijd, de 1,5 meter en een coronapas, maakt het lastig. Wij hopen dat het kabinet iets daarvan wil loslaten zodat er meer ruimte komt om films te tonen", vertelde Van der Ham.

Vandaag spreekt de sector met de staatssecretaris om haar de problemen voor te leggen. "Want wij kunnen gewoon veilig open", vindt de voorzitter. 

Kuipers:
Lees ook:
Kuipers: 'Nog langer met maatregelen leven is schadelijk'