Poging tot doodslag

Politie zoekt groep die hoofd man schopte 'alsof het een voetbal was'

25 januari 2022 22:07 Aangepast: 25 januari 2022 22:36
Het centrum van Nijmegen. Beeld © ANP

De politie is op zoek naar een groep mannen die in Nijmegen een andere man na het uitgaan zwaar heeft mishandeld. Volgens een getuige schopte het groepje de man tegen zijn hoofd alsof dat een voetbal was. Het slachtoffer hield er een gebroken kaak en zware hersenschudding aan over.

Het incident gebeurde op vrijdagavond 5 november bij het Keizer Karelplein. Het 27-jarige slachtoffer was uit geweest en ging met zijn fiets naar huis. Een groepje van vier of vijf personen hield hem aan en beschuldigde hem ervan eerder in een café tegen hen opgebotst te zijn. 

Hoewel de man niet wist waar ze het over hadden, bood hij zijn excuses aan. Desondanks werd hij daarna door de drie mannen uit het groepje zwaar mishandeld. Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de mishandeling.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontslag op staande voet na laatkomen op het werk

Getuigen vertelden later aan de politie dat de man na een kaakslag op de grond viel. HOewel hij buiten bewustzijn was, stopte het schoppen niet. Uiteindelijk schoot een getuige te hulp en kon de mishandeling gestopt worden.

Het slachtoffer heeft tot op de dag van vandaag last van de gevolgen. "De eerste twee weken hebben mijn kaken volledig op elkaar gezeten. Sinds het voorval heb ik niet normaal kunnen eten", zei hij vanavond in de uitzending:

De politie heeft geen camerabeelden van de mishandeling, maar zegt wel 'een duidelijk beeld' te hebben van wat er is gebeurd. Met tips hoopt de politie de poging tot doodslag snel op te kunnen lossen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore