Ga naar de inhoud
Mogelijke opzet

OM wil vrachtwagenchauffeur aanklagen voor moord na doodrijden motoragent Arno

Politieagenten vormden 16 juli een erehaag voor hun omgekomen collega. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie wil Willem M. vervolgen voor moord vanwege het doodrijden van motoragent Arno vorig jaar juli. De vrachtwagenchauffeur werd al verdacht van doodslag en het verlaten van de plek van het ongeval.

Dit bevestigt een woordvoeder van het OM na berichtgeving van NOS. Het OM wil verder nog niet toelichten waarom de aanklacht verandert van doodslag in moord. Eerder liet het OM al weten dat er sterke aanwijzingen zijn dat de verdachte de motoragent met opzet heeft aangereden. 

Het OM verwacht dat de zaak in september van dit jaar zal dienen.

Vorig jaar juli

De vrachtwagenchauffeur reed de 47-jarige motoragent aan op 7 juli op de Waalhavenweg in Rotterdam. Het slachtoffer gaf de verdachte een stopteken nadat die door rood zou zijn gereden.

Verkeerspolitie
Lees ook:
Verkeerspolitie in diepe rouw na overlijden agent Arno: 'Collega's kunnen niet meer'

Daarna zou de chauffeur de agent met een snelheid van 45 kilometer per uur hebben aangereden en hem volgens de officier van justitie honderden meters hebben meegesleurd. De vrachtwagenchauffeur is daarna doorgereden. De fatale aanrijding is geregistreerd door verkeerscamera's in de Rotterdamse Waalhaven.

Eerder betrokken bij ongevallen

De verdachte is ook betrokken geweest bij twee eerdere ongevallen, in 2015 en 2020. Bij het eerste incident was ook een politieagent betrokken. De chauffeur werd destijds veroordeeld door de rechtbank in Rotterdam voor een overtreding van de Wegenverkeerswet.

In 2020 was de vrachtwagenchauffeur betrokken bij een ongeluk waarbij een vrouw overleed. Uit onderzoek bleek destijds dat de verdachte geen schuld had aan de dood van de vrouw. De zaak werd geseponeerd.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore