Sluiting Spookslot

Efteling wil grafsteen van zangeres Kate Bush aan museum schenken

24 januari 2022 16:49 Aangepast: 24 januari 2022 16:56
Het Spookslot in de Efteling. Beeld © ANP

De Efteling is op zoek naar een nieuwe bestemming voor de grafzerk van de Engelse zangeres Kate Bush. De steen staat in de tuin van attractie het Spookslot, maar die gaat sluiten. "We denken nu aan bijvoorbeeld een museum of een andere bijzondere plek waar de zerk tot zijn recht komt", zegt een woordvoerder.

Vandaag werd bekend dat het Spookslot komende zomer gesloopt gaat worden. Zangeres Kate Bush nam in 1978 ter promotie van de toen net geopende topattractie een televisiespecial op in en rond de Efteling. Ter herinnering aan deze gebeurtenis kreeg de zangeres in de tuin van het Spookslot haar eigen grafzerk.

De zerk zelf is ook te zien in de special:

Volgens De Efteling hebben zich al twee grote Kate Bush-fans gemeld die interesse hebben in het bijzondere object. Eén van hen is RTV Utrecht-presentatrice Conny Kraaijeveld, naar eigen zeggen de grootste Kate Bush-fan van Nederland. Zij meldde zich vanmiddag op Instagram en gaf aan de grafzerk graag over te nemen als De Efteling er geen goede bestemming voor kan vinden.

"We krijgen vaker zulke verzoeken", aldus de woordvoerder van het pretpark in Kaatsheuvel. "We kunnen niets toezeggen. Maar iedereen met een vraag of een goed idee mag zich uiteraard altijd melden." De zangeres zelf heeft zich vooralsnog niet gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spookslot verdwijnt uit Efteling, nieuw themagebied en hotel in de maak

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore