Supporters met vuurwerk

Tientallen aanhoudingen rond stadion bij PSV-Ajax

23 januari 2022 16:04
Politie op de been rondom het Philips-stadion. Beeld © ANP

Vlak voor de voetbalkraker tussen PSV en Ajax heeft de politie in Eindhoven 38 mensen aangehouden bij het Philips-stadion. De groep hing rond in de buurt van het stadion, in een gebied dat was afgesloten voor publiek. Ze werden eerder weggestuurd, maar later toch ingerekend toen de politie ze opnieuw binnen dat gebied tegenkwam.

Een klein deel van de groep stak vuurwerk af. Anderen hadden vuurwerk in bezit. Volgens de politie is het 'aannemelijk' dat het gaat om voetbalsupporters. Of het dan gaat om supporters van PSV of Ajax is niet bekend.

Vorig jaar ook al onrustig

De wedstrijd wordt vanwege de coronamaatregelen gespeeld zonder publiek. Een klein jaar geleden was dat ook het geval. In februari eindigde de ontmoeting tussen PSV en Ajax in 1-1. Supporters konden toen wel in de buurt van het stadion komen. Ajax-speler Dusan Tadic, die in blessuretijd de 1-1 maakte en betrokken was bij een opstootje met toenmalig PSV'er Denzel Dumfries, werd na de wedstrijd op weg naar de spelersbus bekogeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tientallen supporters in Eindhoven opgepakt, ME moet ingrijpen

PSV en de gemeente Eindhoven willen dat soort taferelen nu voorkomen. De zijstraten rondom het stadion staan daarom geblokkeerd met politiebusjes, om supporters op afstand te houden. Mensen die wel in het stadion moeten zijn, moeten zich legitimeren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore