Seksueel getinte berichten

Nog een mogelijk slachtoffer Jeroen Rietbergen stapt naar politie

23 januari 2022 12:57 Aangepast: 23 januari 2022 13:49
Jeroen Rietbergen in de studio van The voice. Beeld © ANP

Een vrouw die zegt slachtoffer te zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen, stapt naar de politie. Dat meldt haar advocaat.

De vrouw was geen deelnemer aan het tv-programma The Voice of Holland, maar door de commotie die nu rond dat programma is ontstaan, heeft zij besloten alsnog haar verhaal te doen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Telefoon roodgloeiend bij hulpinstanties na uitzending BOOS over seksueel wangedrag

De vrouw ontving volgens haar advocaat seksueel getinte berichten en foto's van Rietbergen. Volgens advocaat Sébas Diekstra is er ook nog ander bewijs voor haar verhaal.

Ze kent Rietbergen via de muziekwereld en hoopt dat andere slachtoffers nu ook naar de politie durven stappen.

Afgelopen donderdag kwam de BOOS-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland online.

Negentien slachtoffers

Negentien vrouwen deden tegenover maker Tim Hofman hun verhaal over bandleider Rietbergen, vijftien over een regisseur en er liggen twee aangiften tegen coach Ali B, waarvan een naar verluidt door een oud-kandidaat van het RTL-programma.

Een van die aangiften is wegens verkrachting, zo vertelde de aanklaagster in de aflevering. Ook over voormalig coach Marco Borsato waren meldingen gekomen van onzedelijke betastingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na The Voice-rel ontstaat discussie over opvoeding: 'Educate your son'

Vorig weekend, toen het verhaal naar buiten kwam, legde Rietbergen zijn werk als bandleider neer. De inmiddels ex-partner van Linda de Mol erkende dat hij relaties van 'seksuele aard' met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. Ex-kandidaat Nienke Wijnhoven (23) gaat deze week aangifte doen tegen de 50-jarige Rietbergen.

RTL besloot het tv-programma per direct van tv te halen en kondigde met de producent een onafhankelijk onderzoek aan.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore