Slecht zicht

Grijs weer houdt (nog even) aan: morgen op veel plekken dichte mist

23 januari 2022 11:45 Aangepast: 23 januari 2022 13:56
Dichte mist op de snelweg, archieffoto. Beeld © ANP

Wie morgenochtend de weg opgaat, moet 'serieus oppassen' vanwege dichte mist. Die ontstaat vannacht en breidt zich uit naar het midden, zuiden en oosten van het land. Op veel plekken zal het zicht minder dan 200 meter zijn.

Dat zegt Leander de Wit van Buienradar. "De meeste mist ontstaat vannacht rond 03.00 uur, en breidt zich dan langzaam uit over het land. Het gaat op veel plaatsen licht vriezen."

Mist blijft hangen

Er is een grote kans dat de mist op sommige plekken wel een tijdje blijft hangen. "Mist lost normaal gesproken op omdat het wordt weggeblazen door de wind, of omdat de zon de mist wegbrandt", zegt De Wit. "Maar het is morgen windstil en de zon is in deze tijd van het jaar nog niet krachtig genoeg. Dus het is goed mogelijk dat morgen plaatselijk de hele dag een nevel te zien zal zijn."

Ook dinsdagochtend kan de mist voor slecht zicht zorgen. "Pas woensdag zijn we van de mist verlost, maar blijft het weer grijs, zoals in de afgelopen dagen. Vanaf donderdag gaat de bezem door de atmosfeer. Het gaat waaien en we krijgen te maken met afwisselender weer: regen en wind, maar ook de zon gaat schijnen."

Bekijk hieronder of er bij jou in de buurt al sprake is van mist:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore