Ga naar de inhoud
Beelden uit 2012

Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke teksten

Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman heeft zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Hij deed dat naar aanleiding van een video die op sociale media verscheen waarin de presentator opmerkingen maakte over onder andere het uiterlijk van playmate Zimra Geurts. Hofman bracht afgelopen donderdag de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht.

In de video is Hofman te zien terwijl hij in de camera een opmerking maakt over Geurts 'die met iedereen op de foto moet omdat ze toevallig net even grotere tieten heeft dan de rest van Nederland'.

Tijdens het interview dat daarop volgt, tipt hij het model om 'een tiet te laten zien'.

In beelden die daaraan vastgeplakt zijn, spreekt Hofman met vlogger Anna Nooshin en vertelt hij dat er bij BNNVARA regelmatig intieme contacten zijn tussen collega's.

'Ik schaam mij'

Hofman schaamt zich nu voor de beelden, vertelt hij aan het AD. "Het was fout, ik schaam me daarvoor", zegt hij. Ook legt hij uit dat de beelden zo'n tien jaar oud zijn en deels gemaakt in de tijd dat Hofman voor het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken werkte.

"Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast", zegt Hofman.

Onthullingen BOOS

Donderdag onthulde Hofman in een speciale aflevering van zijn onlineprogramma BOOS tientallen gevallen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Onder meer Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen zijn daarbij flink onder vuur komen te liggen.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de aantijgingen in BOOS tegen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen

RTL stopte ook per direct met het huidige seizoen van The Voice, en laat samen met producent ITV onafhankelijk onderzoek doen naar de misstanden.

Bekijk ook: dit is wanneer seksueel grensoverschrijdend gedrag strafbaar is

02:45
Een ongewenste aanraking, opmerking of seksueel getint appje: het zijn vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die kunnen strafbaar zijn, maar dat hoeft niet altijd. Strafrechtadvocaat Diantha van Eijsden legt uit hoe dat zit.