The Voice

John de Mol: 'Onbedoeld de indruk gewekt dat vrouwen schuld hadden'

21 januari 2022 16:42 Aangepast: 21 januari 2022 16:53
John de Mol bedacht The Voice en stond jarenlang aan het hoofd van het programma. Beeld © ANP

John de Mol had zijn omstreden uitspraken over vrouwen in de uitzending van Boos over de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag niet zo bedoeld. In een reactie zegt hij nu dat hij nooit de indruk heeft willen wekken dat de schuld bij de slachtoffers zelf lag.

De Mol zegt zich "rot geschrokken" te zijn door alle reacties op de uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Hij doelt daarmee met name op de advertentie in het AD, geplaatst door vrouwen die werken bij Talpa. In de paginagrote advertentie staat de tekst 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen'.

"Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders", stelt hij nu in een verklaring.

'Voorbijgegaan'

"Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbij gegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen. Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren."

Dat de cultuur in zijn bedrijf kennelijk niet veilig is, 'rekent hij zichzelf aan'. 

'Een voorbeeld zijn'

De Talpabaas zei in de uitzending van BOOS, die gisteren online kwam, onder meer dat hij hoopt dat de gebeurtenissen 'een voorbeeld zijn' en dat als slachtoffers het ooit nog eens overkomt dat ze 'geleerd hebben onmiddellijk aan de bel te trekken'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van alle kanten kritiek op uitspraken John de Mol over The Voice

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore