Voorarrest verlengd

Nederlandse vriendin van ontvoerder kleuter Dean blijft voorlopig in cel

21 januari 2022 15:27
Dave De K. en kleuter Dean

De 25-jarige Nederlandse vrouw die samen met haar Belgische vriend wordt verdacht van het ontvoeren en vermoorden van de Belgische kleuter Dean blijft voorlopig vastzitten. Romy W. houdt zelf vol dat ze onschuldig is en vraagt om haar vrijlating, zegt haar advocaat.

Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse een actief aandeel had in de dood van het 4-jarige jongetje, dat begin deze week bij Neeltje Jans werd gevonden. Dean logeerde bij haar en haar vriend Dave De K. in Sint-Gillis-Waas, op een paar kilometer van de grens met Zeeuws-Vlaanderen, toen hij voor het laatst levend werd gezien.

Volgens de moeder van Dean loog W. tegen haar toen ze vroeg waar haar zoontje, die ze al lang terug verwachtte, bleef. Dave De K. was ondertussen met Dean naar Nederland vertrokken. De politie houdt er volgens Belgische media ernstig rekening mee dat Dean al in België is omgebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dave De K. liet Dean zaterdag achter op Neeltje Jans

W. werd maandag opgepakt. Ze heeft volgens haar advocaat 'een ongelofelijk en verpletterend besef dat zij mogelijk de laatste was die Dean levend gezien heeft'. W. zou 'geschokt en verbijsterd' zijn door de dood van de kleuter omdat 'ze ook een band met Dean had'. Volgens haar advocaat zal ze meewerken aan het onderzoek om aan het licht te brengen wat er precies is gebeurd.

Deans moeder Elke gaf eerder aan dat de relatie tussen Dave De K. en het jongetje uitstekend was en dat ze Dave volledig vertrouwde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore