Ga naar de inhoud
Ali B. was al weg

Wassen beeld Marco Borsato uit Madame Tussauds gehaald

Marco Borsato bij de onthulling van zijn vernieuwde wassen beeld in Madame Tussauds in 2015. Beeld © ANP

Het wassen beeld van Marco Borsato dat tot nu toe in Madame Tussauds stond, wordt uit de collectie gehaald. Dat laat directeur Quinten Luykx aan RTL Nieuws weten. Ali B. was al jarenlang niet meer te zien in het wassenbeeldenmuseum.

"Wij hadden Marco Borsato tot vandaag in onze attractie staan", vertelt Luykx. "Maar op basis van signalen in de media en de maatschappelijke impact hebben wij besloten hem niet meer tentoon te stellen."

'Wachten onderzoek af'

Borsato kreeg al in 1997 een eerste wassenbeeld. Toen dat na verloop van tijd niet meer leek, werd in 2015 een nieuw beeld onthuld. Het is vooralsnog een tijdelijk besluit om het wassen beeld weg te halen, benadrukt Luykx. "Wij zijn geen rechter en officieel is Marco Borsato nog verdachte. Wij wachten dan ook graag de uitkomsten van het onderzoek dat op dit moment gaande is, af."

Het wassen beeld dat van Ali B. is gemaakt, wordt al jaren niet meer tentoongesteld. Madame Tussauds is sinds zondag 19 december dicht vanwege de coronamaatregelen, mogelijk mag het volgende week weer open.

Advocaat:
Lees ook:
Advocaat: Ali B herkent zich niet in geschetste situaties BOOS

In de aflevering van het programma BOOS werd gisteren duidelijk dat Marco Borsato tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers zou hebben betast. Een zestal, van wie drie minderjarig, had zich bij de redactie van BOOS gemeld.

Ongewenst betast

Drie jonge vrouwen vertelden in het programma dat zij 'overwegend in werksferen langdurig en ongewenst betast' zijn door Borsato. Dit zou zijn gebeurd op de billen. Een van hen was een werknemer bij The Voice.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de aantijgingen in BOOS tegen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen

Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van The Voice Kids. Een meisje van 14 jaar werd naar eigen zeggen betast op de billen tijdens de jaarlijkse barbecue die Borsato organiseert voor oud-kandidaten. Het slachtoffer liep naar eigen zeggen weg maar werd daarna opnieuw opgezocht. Haar ouders bevestigen dat aan BOOS.

Een 13-jarig meisje zegt eveneens betast te zijn. Dat verhaal wordt bevestigd door haar moeder. Een derde stelt dat Borsato 'geregeld' aan kandidates van The Voice Kids zou hebben gezeten. Hij zou meisjes onder meer bij de heupen hebben aangeraakt.

Geen commentaar

De advocaat van Marco Borsato, Geert-Jan Knoops, liet naar aanleiding van het programma het volgende weten: "Wij hebben met de heer Borsato afgesproken geen commentaar op de uitzending van BOOS te geven, ongeacht wat hierin is beweerd. Er is al genoeg ruis gecreëerd in deze zaak in het publieke domein, hetgeen een onafhankelijk en professioneel onderzoek kan belemmeren."

Bekijk ook: Rutte reageert op wangedrag TVOH

01:10
'Moeten niet wachten tot het misgaat'