Bekerwedstrijd tegen Ajax

Devin (20) kan weer voetballen na tumor, krijgt erehaag in ArenA

21 januari 2022 02:41
Delvin Plank krijgt een hand van zijn doelman. Beeld © ANP

Een prachtig moment gisteren in de bekerwedstrijd tussen Ajax en de amateurs van Excelsior Maassluis: in de 89ste minuut mocht Devin Plank nog even invallen. De 20-jarige voetballer van Maassluis, die lang kampte met een kwaadaardige tumor, werd in de Johan Cruijff Arena onthaald door een erehaag van zijn teamgenoten én de Ajax-spelers.

Plank had lang niet gevoetbald omdat er een jaar geleden een kwaadaardige tumor in zijn onderbeen ontdekt werd. Daarop ging de voetballer een traject in van operaties en chemokuren. Voor het eerst sinds de tumor ontdekt werd, kon hij gisteren weer het veld in namens de amateurclub. 

'Mooi moment'

De voetballer werd verrast door de erehaag. Voor de camera van ESPN vertelde hij na afloop hoe hij het moment beleefde. "Ik ben heel blij dat ik mocht invallen", sprak Plank met een brede glimlach op zijn gezicht. "Het zag er even niet naar uit dat ik er nog in zou komen, want we hadden al vier keer gewisseld. Maar uiteindelijk werd het een mooi moment."

Kijk hier naar het moment waarop Plank in het veld komt: 

"Ik denk dat het besef morgen pas komt", vervolgde de voetballer. "Nu zit er nog wat een portie gezonde spanning in me. Daarom ben ik er nog vrij nuchter onder, denk ik."

'Keihard trainen'

Tegen Ajax, dat met 9-0 won van Maassluis, kwam Plank dus maar tot een paar minuutjes, maar hij zegt eraan te gaan werken om fitter te worden, zodat hij meer kan gaan spelen. "De komende periode ga ik keihard trainen, in de sportschool en op het veld. Ik ben al elke dag bezig om terug te komen. Ik hoop zo snel mogelijk weer meer minuten te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore