Ga naar de inhoud
Beschuldigd van verkrachting

Advocaat: Ali B herkent zich niet in geschetste situaties BOOS

Ali B en zijn advocaat. Beeld © ANP / RTL

Ali B herkent zich niet in de verhalen over vergaand grensoverschrijdend gedrag die gisteren over hem verteld zijn in BOOS. Dat zei zijn advocaat Bart Swier bij Beau, naar aanleiding van de verhalen over misstanden bij The Voice of Holland.

Tegen Ali B liggen inmiddels twee aangiftes, waarvan in ieder geval een voor verkrachting. "We kennen de naam van die aangeefster niet, maar hij denkt de situatie wel te herkennen", zei Swier over zijn cliënt. De rapper denkt te weten wie deze vrouw is en erkent dat hij seks met haar gehad heeft, "maar wel met volledige toestemming van haar. Ali herkent zich niet in dit beeld", zei de advocaat.

Gedwongen orale seks

De andere zaak waarover in BOOS werd verteld, ging niet over The Voice maar over een schrijverskamp waar Ali B aanwezig was. Daar zou hij een jonge vrouw tot orale seks hebben gedwongen. "Hij herkent deze situatie helemaal niet", zei Swier. "En het is anoniem en wordt ook niet in een tijd geplaatst."

Bekijk hier het gesprek met advocaat Swier in Beau:

02:11

Swier zei dat Ali B geschrokken is van wat hij heeft gezien in de aflevering van BOOS. "Geschokt door de verhalen die niet over hem gingen en ook over de verhalen die wel over hem gingen", aldus de advocaat. Hij zei te verwachten dat het OM de zaken zal seponeren.

Wacht op OM

Gisteren beweerde de coach van The Voice in een reactie op BOOS ook zelf op Twitter dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. De rapper zei in dat bericht zich afzijdig te houden 'tot het OM heeft gesproken'.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de aantijgingen in BOOS tegen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.