Ga naar de inhoud
Best bekeken aflevering

BOOS-aflevering over The Voice al meer dan 7 miljoen keer bekeken

Beeld © ANP

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland is op YouTube na iets meer dan een halve dag al ruim 7 miljoen keer bekeken. De aflevering is daarmee verreweg de best bekeken aflevering van het programma ooit. Na twee uur stond de teller al op ruim 5 miljoen.

Het aantal kijkers is veel hoger dan het programma van Tim Hofman gewoonlijk trekt. Doorgaans kijken er zo'n half miljoen mensen naar afleveringen van het onlineprogramma. Tot de aflevering van donderdag was een filmpje uit augustus 2017 het best bekeken. Daarin is te zien hoe presentator Tim Hofman zijn kaak breekt tijdens een gefilmde confrontatie met een vastgoedhandelaar uit Nijmegen. Die aflevering is in de afgelopen jaren bijna 2,5 miljoen keer bekeken.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de aantijgingen in BOOS tegen Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen

De uitzending over The Voice of Holland duurt ongeveer 1,5 uur. Verscheidene vrouwen doen hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma. Daarin gaat het onder anderen over bandleider Jeroen Rietbergen en de coaches Marco Borsato en Ali B. In het programma reageerde ook John de Mol voor het eerst op de beschuldigingen. Bekijk de uitzending hier:

Mensen kunnen geen reacties plaatsen bij de video. "Dit om de veiligheid van de mensen die bij ons hun verhaal vertellen te kunnen waarborgen", aldus de makers.

Maandenlang hebben BOOS-maker Tim Hofman en zijn team gewerkt aan de aflevering die gistermiddag om 16.00 uur online verscheen. Naar aanleiding van de BOOS-aflevering werd er in opdracht van producent ITV en RTL een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

RTL
Lees ook:
RTL schort samenwerking op met The Voice-coach Ali B