Verdacht van dood kleuter

Dave De K. liet Dean zaterdag achter op Neeltje Jans

20 januari 2022 16:41
Dave De K. en Dean.

De Belgische kleuter Dean, wiens lichaam maandag werd gevonden, werd zaterdag al achtergelaten bij het Zeeuwse Vrouwenpolder. Dat zegt de politie na onderzoek.

De politie is op zoek naar camerabeelden waarop (de auto van) Dave De K. te zien is. Hij stak volgens de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag bij Sint Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen de grens tussen België en Nederland over en reed daarna  via de Westerscheldetunnel naar Koudekerke.

Neeltje Jans

Daar bleef hij enkele uren, waarna hij naar Vlissingen en Middelburg reed. Ook ging hij een aantal keer terug naar Koudekerke. Na een laatste kort bezoek aan Koudekerke reed hij door naar Neeltje Jans, waar hij Dean heeft achtergelaten. Daarna verliet hij Zeeland. De K. reed in een lichtgrijze Peugeot 206 met Belgisch kenteken: 2-ARC-250.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vermist Belgisch jongetje (4) dood aangetroffen in Zeeland

De belangrijkste vraag die de politie met de beelden beantwoord wil krijgen, is of Dean al die tijd in de auto heeft gezeten. 

Vriend van moeder

Dave De K. was een vriend van de moeder van Dean. Die liet de kleuter vorige week een nacht bij De K. en zijn vriendin logeren. Daarna zouden ze hem naar Deans oma brengen, maar dat gebeurde niet. Moeder Elke vertelde in onderstaande video dat ze De K. volledig vertrouwde en haar kinderen altijd blij waren om hem te zien.

Ook de Nederlandse vriendin van De K. is opgepakt. Zij werd meegenomen tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, nabij Antwerpen, waar ze met De K. woonde. Volgens de Belgische krant De Morgen hebben De K. en zijn vriendin tegenstrijdige verklaringen afgelegd en is nog niet duidelijk wat de rol van beiden is bij het overlijden van Dean.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore