Ga naar de inhoud
Coldcase

Toch geen nieuwe zoektocht naar vermiste Tanja Groen op Brabantse hei

Het Openbaar Ministerie laat geen nader onderzoek doen naar enkele plaatsen op de Strabrechtse Heide bij Geldrop waar mogelijk stoffelijke resten zouden liggen van de sinds augustus 1993 vermiste Maastrichtse studente Tanja Groen.

Het OM verwijst hierbij naar kort onderzoek gisteren door het Nederlands Forensisch Instituut, de forensische opsporing en Staatsbosbeheer, die tot eenzelfde conclusie leidde.

Van Koppen

Op de hei waren eerder zogenoemde grondverstoringen gevonden door rechtspsycholoog Peter van Koppen en diens onderzoeksgroep. Van Koppen wilde graag nader onderzoek naar deze grondverstoringen, omdat die konden wijzen op stoffelijke menselijke resten.

Het gaat om een locatie waar de politie niet eerder zocht. Van Koppen drong aan op een nieuwe graafactie.

450
Lees ook:
450 tips over vermiste studente Tanja Groen: 'Er zit interessante informatie bij'

Volgens het OM gaat het echter om een konijnenburcht, een netwerk van konijnenholen bestaande uit meerdere, onderling verbonden ruimtes. De ouders van Tanja Groen zijn op de hoogte gesteld van de bevindingen van het coldcaseteam.

Tanja Groen vertrok met haar fiets naar huis van een feestje van een Maastrichtse studentenvereniging. Sindsdien is ze spoorloos. Een aantal zoekacties bleef door de jaren heen zonder resultaat.