Ga naar de inhoud
Vanaf morgen grijs

Pak je muts maar weer: vandaag is het guur met kans op wat natte sneeuw

Archieffoto. Beeld © AFP

Je kan voor één dagje de handschoenen en muts weer uit de kast halen: het is een gure dag. De gevoelstemperatuur blijft steken rond het vriespunt en er kunnen wat winterse buien met wat natte sneeuw vallen. Maar het is van korte duur: vanaf morgen is het weer grijs.

Handschoenen en sjaal zijn geen overbodige luxe vandaag dus. "De combinatie van een stevige wind tot windkracht 7 aan de kust, en de winterse neerslag zorgt voor een lage gevoelstemperatuur", vertelt Marc de Jong, meteoroloog bij Buienradar. 

-4 in Groningen

De gevoelstemperatuur loopt uiteen van -4 in het noordelijkste puntje van Groningen, tot 2 graden in Limburg. Hieronder zie je een overzicht hoe je de gevoelstemperatuur berekent:

"Het is nog steeds geen échte winter, maar we krijgen vandaag wel wat verdwaalde natte sneeuw of korrelhagel over ons heen." Winterse buien dus, maar geen witte wereld. "Nee", zegt De Jonge. "Dit zijn buien die je een witte flats op de voorruit van je auto geven, waarvan je denkt: dat is geen regen." 

Ook nog wat zon

Gelukkig zijn er vandaag ook wat opklaringen en dan komt de zon ook af en toe om het hoekje kijken. "Kortom, het wordt een gure dag, maar als de zon even goed tevoorschijn komt lijkt het best aardig als je binnen zit."

Dit
Lees ook:
Dit moet je doen bij dichte mist

Morgen weer grijs

In de loop van morgen gaan we weer terug naar het grijze en rustige weer van de afgelopen tijd. "De kans op mist en regen wordt dan ook weer groter." Ook de temperatuur gaat na vandaag weer omhoog. Morgen wordt het gemiddeld 7 graden, en dit weekend weer een graad of 8. 

En verschijnt een echte winter, met koudere temperaturen en sneeuw die blijft liggen, nog in de kaarten? "Voorlopig niet, maar er blijft altijd een kans dat er net als vorig jaar in februari nog een winterse periode komt."