Ga naar de inhoud
'Aanranding'

Kandidate The Voice doet aangifte tegen bandleider Rietbergen

Jeroen Rietbergen in de studio van The voice. Beeld © ANP

Voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Inmiddels heeft zij via haar advocaat Sébas Diekstra contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

Jeroen Rietbergen ontkent 'met klem' dat dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de aanranding. Dat zegt advocaat Peter Plasman, woordvoerder van Rietbergen, in een reactie op de aangifte.

Eerder liet Wijnhoven via haar advocaat Sébas Diekstra weten dat ze aangifte gaat doen van aanranding tegen Rietbergen, bandleider van The Voice. Inmiddels heeft zij contact opgenomen met de zedenpolitie.

Diekstra zegt over Nienke Wijnhoven, die in 2018 meedeed aan het programma: "Cliënte heeft lang getwijfeld over het doen van aangifte. Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten."

De advocaat laat weten dat ze zich 'nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan'. Desondanks besloot ze 'niet het risico te lopen een strafrechtelijk onderzoek te schaden'. Diekstra: "Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan."

Betast

Wijnhoven was eerder deze week te gast bij de talkshow Beau om over haar ervaringen te vertellen. Zij zei toen betast te zijn door Rietbergen. De zangeres was bang haar verhaal te delen omdat zij een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die zij niet exact meer wist.

Oud-kandidate The Voice breekt: 'Hij ging voelen'

02:01

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van 'seksuele aard' gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij.

Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

Twee aangiftes tegen Ali B

Vandaag werd duidelijk dat er inmiddels ook twee aangiftes liggen tegen Ali B voor zedenfeiten. De rapper en coach van het tv-programma 'betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd', meldt zijn advocaat.

Schuldgevoel
Lees ook:
Schuldgevoel slachtoffers The Voice niet vreemd: 'Alle pijlen op hen gericht'