Ga naar de inhoud
Nieuwe aangifte

RTL schort samenwerking op met The Voice-coach Ali B

Beeld © ANP

RTL Nederland heeft de samenwerking met Ali B opgeschort. Dat is gisteren gebeurd, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Intussen is ook een tweede aangifte gedaan van een zedenfeit tegen Ali B, maar die zou niet samenhangen met het programma The Voice of Holland. RTL zegt ook dat het opschorten van de samenwerking niet met de aangifte te maken heeft.

"Er moet nu eerst volledige helderheid komen", zegt een woordvoerder van RTL. "Zolang die er nog niet is, is de samenwerking opgeschort."

Door wie de tweede aangifte is gedaan, is niet bekendgemaakt. Het OM laat weten dat gisteren een aangifte is opgenomen van 'een zedenfeit' dat zich in arrondissementsparket Noord-Holland zou hebben afgespeeld.

Niet herkennen

De advocaat van Ali B bevestigt dat aangifte is gedaan tegen zijn cliënt. Tegen Ali B., coach in het populaire tv-programma, werd vorige week ook al aangifte gedaan, vermoedelijk door een oud-deelnemer.

Ali B zei eerder zich niet in de beschuldigingen te herkennen. "Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen", maakte zijn management bekend. 

Tweede
Lees ook:
Tweede aangifte zedenzaak tegen Ali B 'staat los van The Voice'

Zaterdag werd duidelijk dat The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Van het nieuwe seizoen waren 2 van de 15 afleveringen al uitgezonden.

Het BNNVARA-programma BOOS kwam naar buiten met de beschuldigingen. 

Aangifte tegen Jeroen Rietbergen

Inmiddels heeft voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven laten weten aangifte te zullen doen van aanranding door Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Ze heeft via haar advocaat Sébas Diekstra contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

Oud-kandidaten
Lees ook:
Oud-kandidaten The Voice vertellen in Beau: 'Hij ging voelen'