Ga naar de inhoud
Aan vooravond uitzending BOOS

Tweede aangifte zedenzaak tegen Ali B 'staat los van The Voice'

Het podium van The Voice of Holland Beeld © ANP

De tweede aangifte van een zedenzaak tegen zanger Ali B staat los van het programma The Voice of Holland. Ali B's advocaat Bart Swier zegt dat hij dat heeft begrepen van het programma BOOS, dat morgen komt met een uitzending over de kwestie. Ali B 'betwist volledig dat hij enig strafbaar feit heeft gepleegd', zegt Swier.

Door wie de aangifte is gedaan, is niet bekendgemaakt. Het OM laat weten dat gisteren een aangifte is opgenomen van 'een zedenfeit' dat zich in arrondissementsparket Noord-Holland zou hebben afgespeeld.

De advocaat van Ali B bevestigt dat aangifte is gedaan tegen zijn cliënt. Tegen Ali B, coach in het populaire tv-programma, werd vorige week dus ook al aangifte gedaan, vermoedelijk door een oud-deelnemer.

'Nooit misbruik gemaakt van positie'

De rapper zei eerder zich niet in de beschuldigingen te herkennen. "Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen", was de reactie van zijn management. 

Kandidate
Lees ook:
Kandidate The Voice doet aangifte tegen bandleider Rietbergen

Zaterdag werd duidelijk dat The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Van het nieuwe seizoen waren 2 van de 15 afleveringen al uitgezonden.

Het BNNVARA-programma BOOS kwam naar buiten met de beschuldigingen. 

Aangifte tegen Jeroen Rietbergen

Inmiddels heeft voormalig The Voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven laten weten aangifte te zullen doen van aanranding door Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Ze heeft via haar advocaat Sébas Diekstra contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten.

Bekijk ook: Advocaat legt uit: dit is wanneer seksueel grensoverschrijdend gedrag strafbaar is

02:45
Een ongewenste aanraking, opmerking of seksueel getint appje: het zijn vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die kunnen strafbaar zijn, maar dat hoeft niet altijd. Strafrechtadvocaat Diantha van Eijsden legt uit hoe dat zit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore