Maakte mogelijk filmbeelden

Mogelijk cruciale getuige fatale mishandeling Mallorca meldt zich

19 januari 2022 10:55 Aangepast: 19 januari 2022 10:58
Politie in een uitgaansgebied op Mallorca, ter illustratie. Beeld © ANP

De getuige die beelden heeft gemaakt van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca heeft zich gemeld. De politie deelde gisteren herkenbare beelden van de man, een ongebruikelijke stap.

Beelden van deze mogelijk cruciale getuige werden al eerder getoond, maar tot nu toe onherkenbaar. Omdat de man niet ge√Įdentificeerd kon worden en hij ook zichzelf niet had gemeld, werd hij herkenbaar in beeld gebracht.

De politie riep de hulp van het publiek in om hem te identificeren. Met succes dus. "De identiteit van de getuige is bekend. Dank voor het meedenken!", meldt het programma Opsporing Verzocht.

Amsterdams accent

De man sprak volgens andere getuigen met een Amsterdams accent. Het vermoeden bestaat dat hij de fatale mishandeling gefilmd heeft, maar zelfs als dat niet het geval is kan hij als ooggetuige belangrijk zijn in de strafzaak tegen de verdachten.

Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen werd afgelopen zomer tijdens zijn vakantie in El Arenal op Mallorca aangevallen door een groep vrienden uit Bussum in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Dat gebeurde in een rumoerige nacht met meerdere opstootjes.

Van de schoppartij die Carlo het leven kostte, zijn voor zover bekend geen andere beelden gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachten mishandeling Mallorca reageren: 'Wilden vrienden beschermen'

De negen verdachten moeten vrijdag voor de rechtbank verschijnen voor een pro-formazitting. Vier van hen worden direct verantwoordelijk gehouden voor de dood van Heuvelman. De andere vijf worden verdacht van geweldpleging en het mishandelen van andere mensen.

De verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn geweest bij vechtpartijen, maar ontkennen elke betrokkenheid bij de dood van Heuvelman. Ze zouden hem niet aangeraakt hebben.

Duitse vrouw gezocht

De Nederlandse politie heeft ook collega's in Duitsland ingeschakeld om een vermoedelijk Duitse vrouw te achterhalen die zich na de mishandeling over het slachtoffer ontfermde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore