Maakte mogelijk filmbeelden

Cruciale getuige fatale mishandeling Mallorca herkenbaar op tv

18 januari 2022 22:28 Aangepast: 19 januari 2022 10:38
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

De politie heeft vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht een getuige van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca herkenbaar in beeld gebracht. Deze ongebruikelijke stap is genomen omdat de man mogelijk filmbeelden heeft gemaakt van de mishandeling en van de daders. De getuige is vermoedelijk een Nederlander.

Beelden van deze mogelijk cruciale getuige werden al eerder getoond, maar tot nu toe onherkenbaar. Omdat de man niet ge√Įdentificeerd kon worden en hij ook zichzelf niet gemeld heeft, is hij nu herkenbaar in beeld gebracht. De politie roept de hulp van het publiek in om hem te identificeren.

Amsterdams accent

De man spreekt volgens andere getuigen met een Amsterdams accent. Het vermoeden bestaat dat hij de fatale mishandeling gefilmd heeft, maar zelfs als dat niet het geval is kan hij als ooggetuige belangrijk zijn in de strafzaak tegen de verdachten.

Van de schoppartij die Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen het leven kostte, zijn voor zover bekend geen andere beelden gemaakt. Carlo werd vorige zomer tijdens zijn vakantie in El Arenal op Mallorca aangevallen door een groep vrienden uit Bussum in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Dat gebeurde in een rumoerige nacht met meerdere opstootjes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachten mishandeling Mallorca reageren: 'Wilden vrienden beschermen'

De negen verdachten moeten vrijdag voor de rechtbank verschijnen voor een pro-formazitting. Vier van hen worden direct verantwoordelijk gehouden voor de dood van Heuvelman. De andere vijf worden verdacht van geweldpleging en het mishandelen van andere mensen.

De verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn geweest bij vechtpartijen, maar ontkennen elke betrokkenheid bij de dood van Heuvelman. Ze zouden hem niet aangeraakt hebben.

Duitse vrouw gezocht

De Nederlandse politie heeft ook collega's in Duitsland ingeschakeld om een vermoedelijk Duitse vrouw te achterhalen die zich na de mishandeling over het slachtoffer ontfermde.

Update: de getuige heeft zich gemeld, daarom is zijn foto verwijderd uit het artikel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore