Slechts 400 exemplaren

Ferrari Enzo van 3 miljoen euro gecrasht in Baarn

18 januari 2022 14:21 Aangepast: 18 januari 2022 14:26
Beeld © Casper Huurdeman

Bij een eenzijdig ongeluk in Baarn heeft een Ferrari Enzo vanochtend aanzienlijke schade opgelopen. Van de Enzo werden tussen 2002 en 2004 slechts 400 exemplaren geproduceerd. Dit type auto's wordt vandaag de dag aangeboden voor bedragen rond de 3 miljoen euro.

De Ferrari Enzo - officieel Enzo Ferrari, naar de oprichter van het Italiaanse automerk - werd bij de introductie niet verkocht bij de dealer, maar voor 909.000 euro gegund aan de 399 beste klanten. Het 400ste exemplaar werd voor ruim 1 miljoen euro geveild ten behoeve van de slachtoffers van de tsunamiramp in 2004, waarbij op 26 december 230.000 mensen om het leven kwamen.

De in Baarn gecrashte Enzo zal heel wat onderhoud nodig hebben voordat die weer de weg op kan. De auto van de Hilversumse Ferraridealer Kroymans was vanochtend rond 11.15 uur met hoge snelheid tegen een boom gebotst aan de Amsterdamsestraatweg. Er waren geen anderen bij het ongeluk betrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peperdure Lamborghini in sloot gereden en achtergelaten

De bestuurder is niet gewond geraakt, meldt de politie. Al was er voor de zekerheid wel een ambulance opgeroepen naar de plek van het ongeluk.

De auto reed met lichtgroene kentekenplaten wat erop zou kunnen duiden dat die bezig was aan een proefrit. Een andere mogelijkheid is dat een personeelslid van Kroymans de auto bestuurde.

Dat bedrijf wil desgevraagd niet reageren, zegt een woordvoerster beslist. "Nu niet en straks ook niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore