Ga naar de inhoud
Opsporing gehinderd

'Nederlandse vriendin Dave De K. opgepakt in zaak vermoorde Dean (4)'

"Rust zacht." Bij Neeltje Jans wordt een eerste boodschap achtergelaten voor de omgekomen Dean. Beeld © ANP

De vriendin van de 34-jarige Belg die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Dean Verberckmoes, is opgepakt in het Belgische Sint-Gillis-Waas. De Nederlandse vrouw wordt ervan verdacht de opsporing van Dave De K. en Dean te hebben gehinderd, melden Belgische media.

De aangehouden vrouw zou expres informatie over De K. hebben achtergehouden, mogelijk omdat ze vreesde dat hij naar de gevangenis zou worden gestuurd. Zo zou ze wel hebben geweten welke kleding De K. droeg op het moment van zijn verdwijning, toen de politie daarom vroeg voor een opsporingsbevel. Verder zou ze verklaringen hebben afgelegd die tegenstrijdig zijn aan die van haar verdachte partner.

De vrouw had ook de moeder van Dean niet ingeseind toen De K. er tijdens een ruzie vandoor was gegaan met haar zoon. Daardoor duurde het langer dan noodzakelijk voordat de politie op de hoogte was van de verdwijning van de jongen.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte van dood Dean (4) zwaar onder invloed bij arrestatie

Het openbaar ministerie in Gent kan de aanhouding van de vrouw tegen RTL Nieuws 'bevestigen noch ontkennen'. Mogelijk komt het parket in de loop van de dag met nieuwe informatie in de zaak, zegt een woordvoerster.

Verstopt tussen rotsblokken

Het lichaam van de 4-jarige Dean werd gisteravond rond 22.00 uur gevonden ter hoogte van een duingebied op Neeltje Jans, een eiland in Zeeland halverwege de Oosterscheldekering. Hij lag er verstopt tussen de rotsblokken.

De K. werd gistermiddag onder hevige invloed van verdovende middelen aangehouden in het Utrechtse Meerkerk. Hij kwam in het verleden al vaker in aanraking met justitie. In 2010 werd hij tot tien jaar cel veroordeeld voor de gewelddadige dood van zijn 2-jarige stiefzoon. De K. stond indertijd bekend als een onberekenbare drugsgebruiker.

De moeder van Dean vertrouwde De K. 'volledig', zei ze gisteren tegen VTM Nieuws:

Moeder Dean vertrouwde Dave De K. volledig: 'Ik heb nog bij hem geschilderd'

00:33