Ga naar de inhoud
Amber Alert

Vermist Belgisch jongetje (4) dood aangetroffen in Zeeland

Het jongetje is dood aangetroffen op het eiland Neeltje Jans in Zeeland Beeld © Provicom

Het vermiste Belgische jongetje Dean (4) is dood aangetroffen op het kunstmatige eiland Neeltje Jans in Zeeland, halverwege de Oosterscheldekering. Dat laat de politie weten. Het jongetje werd rond 22.00 uur gevonden.

"Dean (4) is helaas zojuist overleden aangetroffen. We bedanken iedereen voor de hulp en leven mee met de familie", laat de politie weten.

Aangehouden in Meerkerk

Dean werd gezocht samen met de 34-jarige Dave De K. Hij werd gistermiddag aangehouden in het dorp Meerkerk in de buurt van Utrecht. Ze werden sinds woensdag vermist. De K. wordt verdacht van het ontvoeren van het kind. De K. had zijn auto achtergelaten bij een bedrijf in Gorinchem, bleek uit eerder onderzoek van de politie. De auto is daar veiliggesteld. 

Volgens Belgische media is de man een oppas van het kind. Afgelopen weekend had de moeder het kind als vermist opgegeven, aldus persbureau Belga. Ze vertelde dat de man die op haar kind paste al een aantal dagen niet te bereiken was.

De moeder van Dean vertelde dat ze De K. volledig vertrouwde:

Moeder Dean vertrouwde Dave De K. volledig: 'Ik heb nog bij hem geschilderd'

00:33
Ze hielpen elkaar zelfs met klusjes.

De K. werd in het verleden veroordeeld voor de gewelddadige dood van zijn stiefzoon. Dat bevestigt het OM in Gent aan RTL Nieuws. Hij kreeg in 2010 tot tien jaar cel opgelegd voor de fatale mishandeling van peuter Miguel.

Miguel

Miguel werd in juni 2008 met zwaar hoofdletsel en verwondingen over het hele lichaam binnengebracht bij een ziekenhuis in Antwerpen. Enkele dagen later overleed de jongen aan een hersenvliesontsteking.

De K. werd tot 10 jaar cel veroordeeld voor het geweld, de moeder van Miguel kreeg 2 jaar gevangenisstraf opgelegd voor nalatigheid. Ze had nagelaten om zo snel mogelijk adequate hulp te zoeken voor haar zoon. De K. stond indertijd bekend als een drugsgebruiker die agressief kon zijn.

Bron: RTL Nieuws