Ga naar de inhoud
'Dringen aan op graafactie'

Mogelijk nieuwe zoektocht naar vermiste Tanja Groen

Tanja Groen is al sinds 1993 vermist Beeld © Privébezit

Nieuw en recent onderzoek heeft enkele plekken op de Strabrechtse Heide bij Heeze opgeleverd waar mogelijk de stoffelijke resten van de vermiste Tanja Groen begraven kunnen zijn. Het Openbaar Ministerie en de politie zijn hierover geïnformeerd door rechtspsycholoog Peter van Koppen na onderzoek door wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Dat heeft het OM in Maastricht vanmiddag bevestigd aan RTL Nieuws naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf en De Limburger. Van Koppen laat weten dat een aan de politie aangewezen locatie een andere plek is dan waar de politie eerder zocht. Hij dringt aan op een nieuwe graafactie.

Nieuwe plek

"Deze nieuwe aangewezen plaats is vastgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek, grondradarbeelden en bodemonderzoek. De onderzoeksgroep is uiteraard niet zelf gaan graven", zegt Van Koppen. Hij laat weten dat onderzoekers niet precies de plek willen noemen waar Tanja Groen begraven zou kunnen zijn om te voorkomen dat mensen zelf onderzoek gaan doen.

450
Lees ook:
450 tips over vermiste studente Tanja Groen: 'Er zit interessante informatie bij'

Eerstejaars studente Tanja Groen verdween in 1993 na een feestje in Maastricht. Sindsdien ontbreekt van haar elk spoor. Vorig jaar werd op de Strabrechtse Heide al eens naar haar gezocht, maar zonder resultaat. Niet lang daarna, in augustus, voerde Peter R. de Vries met zoekhonden er nog een kleiner onderzoek uit, ook zonder resultaat, zegt de woordvoerster van het OM.

'Bekijken resultaten'

Volgens haar werden vorige week op enkele plaatsen op de hei grondverstoringen gevonden, die kunnen wijzen op dierlijke of menselijke botresten. "Wij zijn daarvan in kennis gesteld", zei ze. "We bekijken de resultaten van het onderzoek. Als meer onderzoek nodig is, gebeurt dat door politie en OM."

Ook de door Peter R. de Vries opgerichte stichting De Gouden Tip die een miljoen euro heeft uitgeloofd voor de oplossing van de zaak-Tanja Groen is ingelicht over de vondst van de plek waar de stoffelijke resten van het meisje zouden kunnen liggen, zegt een woordvoerder van de stichting.

Bekijk ook: Kelly de Vries doet er alles aan om dé Gouden Tip te ontvangen

07:42
Drie weken voor de dood van Peter R. de Vries richtte de misdaadverslaggever een stichting op die moet leiden tot de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Peters dochter Kelly heeft die rol na zijn dood overgenomen. Ze vertelt erover.