Ga naar de inhoud
'Eerst meer duidelijkheid'

Ook The Voice Kids en The Voice Senior worden voor onbepaalde tijd stopgezet

De studio van The Voice of Holland. Beeld © ANP

Ook de programma's The Voice Kids en The Voice Senior worden voorlopig stopgezet. Dat heeft RTL zojuist bevestigd. "Alle merken rond The Voice zijn opgeschort tot er volledige duidelijkheid is"

The Voice of Holland is voorlopig stopgezet wegens vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van enkele medewerkers. Het BNNVARA-programma BOOS kwam naar buiten met de beschuldigingen. Komende donderdag komt een aflevering van het BNN-VARA BOOS online, waarin de aantijgingen tegen de medewerkers uitgebreid worden behandeld.

Zender RTL kreeg al informatie van BOOS en vond die beschuldigingen zo ernstig en schokkend dat besloten is een onafhankelijk onderzoek in te stellen en tot die tijd The Voice niet uit te zenden. Ook The Voice senior en The Voice kids zijn voor onbepaalde tijd van de buis gehaald.

Jeroen
Lees ook:
Jeroen Rietbergen bekent en stapt op als bandleider The Voice

Rietbergen door het stof

De bandleider van The Voice, Jeroen Rietbergen erkende zaterdag dat de aantijgingen van seksueel wangedrag tegen hem waar zijn en stapte op. Hij had relaties van 'seksuele aard' gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Vandaag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en voorlopig stopt met werken. 

Het gaat niet alleen om Rietbergen. Tegen coach Ali B. is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-deelnemer van The Voice. Het Openbaar Ministerie zegt tegen RTL Nieuws dat de aangifte begin vorige week is gedaan en er na dit weekend geen aangifte is bijgekomen. Het OM besluit binnenkort of er een onderzoek komt. Ali B herkent zich niet in de beschuldiging, zei hij dit weekend.

Minister geschrokken

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius heeft vandaag ook gereageerd op de commotie rondom het programma The Voice of Holland wegens seksueel wangedrag. De minister is geschrokken van het nieuws dat dit weekend naar buiten is gekomen. 

Minister over The Voice-rel: 'Doe aangifte als je slachtoffer bent'

00:30