Ga naar de inhoud
The Voice of Holland

ITV roept getuigen en slachtoffers van wangedrag op zich te melden

ITV, de producent van The Voice of Holland, roept iedereen op zich te melden die slachtoffer is geworden of getuige was van ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Dat kan anoniem. ITV belooft dat de informatie rechtstreeks naar de advocaten van bureau Van Doorne gaat, die onderzoek doen naar het wangedrag bij het tv-programma.

'Nu we formeel een onderzoek zijn gestart, ligt onze prioriteit bij het opbouwen van een compleet beeld van wat er is gebeurd', meldt ITV in een persbericht.  

De producent belooft dat 'op vertrouwelijke basis' melding kan worden gedaan via 'een beveiligde webpagina'.

Relaties van seksuele aard

Zaterdag werd duidelijk dat The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Van het nieuwe seizoen waren 2 van de 15 afleveringen al uitgezonden.

Diezelfde dag erkende bandleider Jeroen Rietbergen dat de aantijgingen van seksueel wangedrag tegen hem waar zijn en stapte de muzikant op. Hij had relaties van 'seksuele aard' gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij.

Vandaag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en voorlopig stopt met werken. "Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij", schreef de presentatrice op linda.nl. Linda is de zus van John de Mol, de bedenker van The Voice.

Seksueel
Lees ook:
Seksueel wangedrag bij The Voice of Holland: dit is wat we tot nu toe weten

Het gaat niet alleen om Rietbergen. Volgens BNNVARA-programma BOOS, dat maandenlang onderzoek heeft gedaan naar wangedrag in talentenjachten, gaat het om seksueel overschrijdend gedrag van meerdere medewerkers.

Tegen coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-deelnemer van The Voice. Het Openbaar Ministerie zegt tegen RTL Nieuws dat de aangifte begin vorige week is gedaan. Het OM besluit binnenkort of er een onderzoek komt. 

Ali B herkent zich niet in de beschuldiging, zei hij dit weekend. "Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen", maakte zijn management bekend. Het is niet bekend om welke medewerker(s) het nog meer gaat.

BOOS op donderdag

Presentator Tim Hofman komt donderdag met een aflevering van het programma BOOS, waarin de aantijgingen tegen medewerkers van The Voice uitgebreid worden behandeld.

RTL Nederland, die het programma uitzendt, zei zaterdag niet op de hoogte te zijn geweest van de misstanden. Zondag maakte zangeres Anouk bekend te stoppen als coach van The Voice. Ook voor haar was het nieuw. Ze noemde het programma 'een corrupte bende'.