Ga naar de inhoud
Rel rond The Voice

Linda de Mol legt werkzaamheden neer, 'ik zit in vreselijke nachtmerrie'

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol. Beeld © ANP

Linda de Mol (57) maakt in een statement op linda.nl bekend dat ze haar relatie met Jeroen Rietbergen (50) verbroken heeft en voorlopig gestopt is met werken.

"Sinds een paar dagen zit ik in een verschrikkelijke nachtmerrie. Er zijn zo ontzettend veel dingen naar boven gekomen waar ik geen weet van had en waarvan ik, omdat ze anoniem zijn, niet weet wat waar is en wat niet", schrijft De Mol.

Het bericht van de actrice en presentatrice volgt op de commotie rondom het tv-programma The Voice of Holland en het seksuele wangedrag van haar vriend Jeroen Rietbergen, bandleider van The Voice.  

'Hoop dit een plekje te geven'

"Ik heb inmiddels mijn relatie verbroken, Jeroen woont niet meer bij mij. Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten."

Seksueel
Lees ook:
Seksueel wangedrag bij The Voice of Holland: dit is wat we tot nu toe weten

De Mol en Rietbergen hadden sinds 2007 een relatie. De twee zijn eerder tijdelijk uit elkaar geweest vanwege het grensoverschrijdende gedrag van Rietbergen dat nu in het nieuws is. 

Vrouwen betrokken bij The Voice

Zaterdag werd bekend dat het programma The Voice of Holland is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Rietbergen gaf toe dat hij in het verleden seksuele relaties met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma.

RTL en producent ITV hebben een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen. In het programma BOOS van Tim Hofman wordt het onderwerp donderdag uitgebreid behandeld. Daarin komt ook The Voice-coach Ali B aan bod. Tegen hem is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat. Zijn collega-coach Anouk maakte zondag bekend niet meer terug te keren bij het programma.