Ga naar de inhoud
Veel politie ter plaatse

16-jarige jongen overleden na schietpartij in Amsterdam

Na het incident rukten de hulpdiensten massaal uit. Beeld © Mizzle Media / Michel van Bergen

Een 16-jarige jongen is gisteravond doodgeschoten in een huis in Amsterdam-Zuidoost. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar hulp mocht niet meer baten.

Het incident gebeurde rond 19.00 uur in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost.

Traumahelikopter 

Er was veel politie ter plaatse na de melding van een schietpartij. Ook een traumahelikopter, ambulance en brandweer werden opgeroepen.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Het is ook onbekend of er een of meerdere verdachten in beeld zijn. De politie doet onderzoek.

Volgens Het Parool heeft de politie twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd als het slachtoffer aangehouden. Het zijn mogelijk vrienden van hem. De krant zegt dat de schutter is gevlucht. Een politiewoordvoerster kon dit alles niet bevestigen en wilde ook niet zeggen of er aanhoudingen zijn verricht.

Drie schietpartijen op één dag

Er vonden gisteren in Amsterdam drie schietpartijen plaats. Er lijkt geen verband tussen de incidenten te zijn.

Rond het middaguren werden er ook al schoten gelost in Nieuw-West. Dat gebeurde volgens een politiewoordvoerder na een vechtpartij aan het Rijgersborgh, schrijven lokale media

Rond 23.30 uur werd er volgens de politie geschoten in een portiek aan de Mastbos in Amsterdam-Noord. "Daarbij is een 22-jarige man geraakt", meldt een politiewoordvoerder. "Hij is aanspreekbaar en vervoerd naar het ziekenhuis." De recherche doet onderzoek.