Negen aanhoudingen

Coronademonstratie in Amsterdam met 15.000 betogers 'vreedzaam verlopen'

16 januari 2022 18:42 Aangepast: 16 januari 2022 19:09
Duizenden coronademonstranten waren aanwezig Beeld © ANP

De demonstratie tegen het coronabeleid in Amsterdam is vanmiddag 'vreedzaam verlopen'. Er waren zo'n 15.000 demonstranten aanwezig, meldt de gemeente Amsterdam. Er zijn negen personen aangehouden.

De duizenden demonstranten kwamen vanmiddag bijeen en liepen vanaf het het Oosterpark, het Olympisch Stadion en het Westerpark naar het Museumplein.

Volgens een woordvoerster van de politie zijn alle arrestanten inmiddels weer vrijgelaten. Ze waren onder meer aangehouden voor belediging van de politie, discriminatie van een betoger en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

In onderstaande video is te zien hoe druk het was tijdens de demonstratie:

Onder meer initiator van Nederland in Verzet Michel Reijinga, Viruswaarheid-voorman Willem Engel en voormalig profvoetballer Bryan Roy liepen mee. 

Er waren spandoeken te zien met teksten als: "Kinderen zijn onze toekomst. Niet onze proefkonijnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oostenrijk verhoogt leeftijd voor vaccinatieplicht naar 18 jaar

Ook stonden er een kleine dertig tractors uit onder meer Groningen en Noord-Holland. Op protestborden staan teksten als 'samen staan we sterk', 'don't worry be wappie', 'wij zijn de leugens zat' en 'gebruik je boerenverstand geen 2g'. Deze boeren zeggen dat ze tegen het coronabeleid zijn en wilden hiermee hun geluid laten horen.

Vorig jaar rellen

Op het Museumplein stonden de demonstranten stil bij de verboden demonstratie tegen het kabinetsbeleid op 17 januari vorig jaar op het Amsterdamse Museumplein, die uitliep in rellen. Er werd toen hard ingegrepen met waterkanonnen, ME en politie te paard.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Enorme politiemacht veegt demonstranten van Museumplein

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore